Ekonomi

Altın Yumurta Fon Sepeti Yarışması kayıtları 18 Eylül’de başlıyor

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği’nden (TKYD) yapılan açıklamaya göre, üniversite öğrencilerini uzun vadeli tasarruf ve yatırımlara yönlendirmek, yatırım fonları hakkında bilgi vermek ve yatırım fonlarını artırmak amacıyla başlatılan fon sepeti yarışması, TEFAS kullanımının yaygınlaştırılması toplantısı bu yıl dördüncü kez yapılıyor.

Altın Yumurta Üniversite Fon Sepeti Yarışması’nda üniversite öğrencileri sanal ortamda oluşturdukları portföylerini yönetecek. Yarışmanın amacı, toplam 1 milyon TL’lik sanal bütçeyi yöneterek, ilgili amaç ve sınırlamalar dahilinde, en uygun riskle en yüksek getiriyi sağlamak olacak. Bu yıldan farklı olarak sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak için “Sürdürülebilirlik” fonlarına en az yüzde 5 oranında yatırım yapılması gerekecek.

Yarışmacılardan toplam 1 milyon TL’lik sanal bütçeyi yönetmeleri istenecek. Rakipler varlık tahsislerini yalnızca TEFAS’ta işlem gören menkul kıymet yatırım fonlarından (hedge fonları hariç) oluşturabilecekler. Katılımcılar hafta içi ve hafta sonu 14.00 – 23.00 saatleri arasında işlem yapabilecek olup, ayda en fazla 4 defa sepet değiştirme veya dengeleme işlemi yapılabilecektir.

Yarışma sonunda birinciye 40 bin TL, ikinciye 25 bin TL, üçüncüye 15 bin TL olmak üzere toplam 80 bin TL ödül verilecek. Ödülü alabilmek için kayıt tarihi itibarıyla öğrenci olmak zorunlu olacaktır. İki yıl üst üste ödül alan yarışmacı, üçüncü yıl yarışmaya katıldığında ödül alamayacaktır.

18-26 yaş arası öğrenciler yarışacak

Altın Yumurta Üniversite Fon Sepeti Yarışmasına katılım ücretsiz olacaktır. Yarışmaya, Türkiye’deki bir üniversitede önlisans veya lisans öğrenimine devam eden 18-26 yaş arası öğrenciler katılabilir. Kayıtlar; Bu işlemi IOS veya Android cihazlar üzerinden ‘Altın Yumurta Fon Sepeti’ taşınabilir uygulamasını indirerek yapabilirsiniz. Yarışmaya katılacak olanlar ad, soyad, üniversite ve bölüm bilgileri, doğum tarihi, TC kimlik numarası, iletişim bilgileri ve üniversite e-posta adresi veya farklı e-posta adresleri ile kayıt yaptırabileceklerdir. Yarışma 11 Ekim 2023 ile 27 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Takasbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Avşar R. Sungurlu, Altın Yumurta Üniversite Fon Sepeti Yarışması’nın dördüncü yılında proje paydaşı olmaktan ve altyapı desteği sağlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, teşekkürlerini iletti. Bu klasik projeyle üniversite öğrencilerinin sermaye piyasasına yönelik farkındalıkları ve finansal okuryazarlıkları artırıldı. Seviyelerin artmasına katkı sağlamanın değerini vurguladı.

“Yeşil yatırım bilinci artırılmalı”

TSPB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztop, yangın, sel gibi artan doğa olaylarının dünyanın en önemli sorununun “sürdürülebilirlik” olduğunu bir kez daha ortaya koyduğuna dikkat çekerek, “Sürdürülebilir yatırım konusunda farkındalığın artırılması, yani başka bir ifadeyle ihtiyaç var” dedi. , ‘yeşil yatırım’.

Bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz Altın Yumurta Üniversite Fon Sepeti yarışmasında ‘Sürdürülebilirlik’ fonlarına yatırım yapmayı zorunlu hale getirerek gençlerin sürdürülebilirlik farkındalığını artırmayı amaçladık. “Böylece gençlerimiz yatırım tercihleriyle geleceği sürdürülebilir kılmayı öğrenecekler.”

TKYD Başkanı Yağız Oral, Altın Yumurta Üniversite Fon Sepeti yarışmasıyla üniversite öğrencilerini yatırım fonları aracılığıyla uzun vadeli yatırımlara yönelmeye teşvik etmeyi hedeflediklerini belirterek, “Öğrenciler, üniversitelerin ilgi odağı olan çevre, sürdürülebilirlik ve etki yatırımları temalarını tanıyacak. Bu temalara yatırım yapan fonların değeri her geçen gün artıyor ve bu sayede daha çevreci hale gelecekler.” Geleceğimize yatırım yapabilecekler, katkıda bulunabilecekler.

Bu yarışmanın düzenlenmesindeki amaç, finansal planlamanın üniversite çağında başlamasına katkıda bulunmak; “Üniversite öğrencilerini uzun vadeli bir bakış açısıyla farklı varlık sınıfları arasında risk-getiri istikrarı kurmaya teşvik etmek ve TEFAS altyapısını öğrencilere tanıtmak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu